Zichtbaarheid

Hoe krijg je inzicht in hetgeen er op je netwerk gebeurt?

Zichtbaarheid

Een regisseur wil zicht houden op zijn acteurs, en de scripts, kostuums en decors waarin zij spelen. De metafoor met de IT-manager is snel gemaakt: hij wil weten wie zijn gebruikers zijn en welke applicaties, apparaten en netwerken zij gebruiken. Beiden vinden het belangrijk om de regie te houden. Maar hoe doe je dat?

Je kunt als organisatie nog de beste tools aanschaffen of de slimste experts in huis halen, maar zonder inzicht verlies je de regie. Inzicht in je netwerk is nodig voor het efficiƫnt uitvoeren van beheerstaken en om de veiligheid van je organisatie te kunnen garanderen.

Zo wil je snel en makkelijk kunnen zien wanneer er een piek is in het netwerkgebruik, en daarop kunnen inspelen, zodat andere netwerkgebruikers niet belemmerd worden. Zichtbaarheid in het verbruik is nodig, om verbindingen te kunnen managen.

Heb jij zicht op alles wat er in je netwerk gebeurt? Op al het webverkeer, op alle apparaten en op alle werknemers en gasten die er gebruik van maken? En heb je inzicht in de netwerkresources die jouw organisatie nodig heeft, nu en in de toekomst?

Neem contact op