Centralisatie in een hybride wereld

Hoe houd je, in een hybride wereld, de touwtjes in handen?

Centralisatie in een hybride wereld

Hoe voorkom je dat binnen je organisatie allerlei verschillende tools en applicaties door elkaar heen worden gebruikt? Hoe kom je erachter welke devices er actief zijn op het netwerk en hoeveel resources ze gebruiken? En hoe bied je gebruikers de flexibiliteit die ze nodig hebben, zonder de grip op het netwerk te verliezen?

Om regisseur van je netwerk te kunnen blijven, is centralisatie van het beheer noodzakelijk. Maar hoe doe je dit in een IT-landschap dat steeds meer hybride is, en waarin bepaalde beheerstaken mogelijk zijn geoutsourcet?

As-a-service-modellen en cloudservices zijn immers in opkomst. IT-managers worden zo steeds meer ‘contractmanagers’ of ‘netwerkregisseurs’. Hoe zorg je ervoor dat je wel écht IT-manager blijft en je je eigen keuzes blijft maken?

Het antwoord: een meer flexibele, schaalbare en snelle IT-omgeving. Eentje die beheerd kan worden vanuit een centraal dashboard. Eén managementtool of softwareapplicatie waarin alle netwerkresources, gebruikers en apps op een gemakkelijke manier inzichtelijk gemaakt kunnen worden.

‘Meer doen, voor minder geld’, zo luidt het credo op menig IT-afdeling. Juist hierom is de samenwerking en centralisatie van belang. Door IT-specialisten op een centrale locatie het beheer te laten doen voor meerdere afdelingen – of zelfs meerdere bedrijven – kan een enorme besparing worden behaald.

Neem contact op